Suriye’de 2011 yılından itibaren yaşanan iç savaş muhaliflerin Baas rejimini devirmesiyle son buldu. Evlerinden savaş nedeniyle göç eden milyonlarca Suriyeli yaşadıkları kentlere geri dönüyor.
Suriye’de 13 yıl süren iç savaş nedeniyle 600 binden fazla insan hayatını kaybederken 7 milyon insan mülteci durumuna düştü. Rejimini devrilmesiyle birlikte Suriyeliler başta Halep, Hama ve Humus’a geri dönüyor.
Evleri yıkılan insanlar başta barınma olmak üzere birçok alanda yardım bekliyor. Dernek olarak bölge halkına düzenli yardım ulaştırıyor yaraları birlikte sarıyoruz.
Yaşanan iç savaş nedeniyle 13 yıldır bölge halkına düzenli yardımlar ulaştırdık. Yapmış olduğumuz briket evler, çadır kentler ile on binlerce ailenin barınmasına katkı sağladık. Düzenli olarak acil yardımlar, kurban, Ramazan ve kış yardımları ile bölge halkına destek olduk. Kardeş Suriye halkına yardım ulaştırmayı sürdüreceğiz.