Suriye gıda yardımı

Suriye gıda yardımı

Tarih: 16 Agustos 2018


Suriye gıda yardımı

Doğu Guta, İdlib ve Şam'da yaşanan çatışmalar sebebi ile Azez ve El Bab bölgesine göç eden 1000 yetim ailesine gıda yardımı yapıldı.

 

Suriye'nin Şam, Doğu Guta ve İdlib bölgelerinde yaşanan çatışmalar sebebi ile El Bab ve Azez bölgelerine büyük bir göç yaşanıyor. Derneğimiz, göç ve yaşanan insanlık dramı karşısında bölgede insani yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Suriye'de El Bab ve Azez'e bağlı birçok bölgede yaşamlarını sürdüren 1000 yetim ailesine Sadakataşı Derneği tarafından çay, sıvıyağ, bulgur, pirinç, makarna, mercimek, tuz, reçel, çorba, zeytin, un, şeker, irmik ve tatlıdan oluşan gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

3 bin aileye gıda yardımı

 

Zor günler geçiren Suriye'de acil yardım çalışmalarını sürdüren derneğimiz Ramazan ayı sonrası yapmış olduğu yardım çalışmalarının ilk etabında geçen hafta yaklaşık 3 bin aile için kahvaltılık ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Sadakataşı Derneği Genel Sekreteri Fatih Bolcan yaptığı açıklamada; ‘'Suriye'de iç savaşın başladığı dönemden bu yana insani yardım çalışmaları sürdürüyoruz. El Bab ve Azez'in birçok bölgesinde dernek olarak önceden tespit ettiğimiz 1000 yetim ailesinin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayabilecek kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de Suriyeli kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için yardım çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' Dedi.

 

Destek olmak için

 

Sadakataşı Derneği'nin başlatmış olduğu Suriye yardımları kampanyasına destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ulaşabilir. Ayrıca tüm operatörlerden SURİYE yazarak 2989‘a SMS göndererek 5 TL destekte bulunabilir. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefon ile dernek yetkililerine ulaşılabilir.

Paylaş:

Naif ve estetik yardımlaşma kültürünü, ‘sadaka taşları’ modelini örnek alarak canlandırmak.
Tüm dünya yoksulları, garipleri, yetimleri için kalıcı projeler üretmek.
Kuraklığın hüküm sürdüğü, yer altı ve üstü sularının kirli olduğu coğrafyalarda temiz, içilebilir su kuyuları açmak.

Devamını Oku
Sosyal Medya Bilgileri

İletişim Bilgileri
  • Kısıklı Mahallesi. Ferah Caddesi. Numara : 6/B Uskudar / ISTANBUL / TURKEY
  • +90 216 614 04 61
  • sadakatasi@sadakatasi.org.tr

Copyright 2018 Sadakataşı. Tüm Hakları Saklıdır.

Design by Tuşsesleri.