Sadakataşı Kumbara

Sadakataşı Kumbara

Tarih: 05 Kasım 2019


Kamuoyunda Sadakataşı’nın bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak çocuklara hediye edilecek kumbaralar hazırlanarak stantlarda ve çeşitli kültürel programlarda kullanılarak bu kültürün günümüze taşınmasına katkıda bulunulması sağlanacaktır.

Bu projenin hayata geçmesiyle ecdadımızın sadaka kültürünü günümüze taşımakla kalmış olmayacak aynı zamanda, çocuklardan başlayarak gelecek nesillere infak bilincinin yerleştirilmesi hedeflenmektedir. Normal kumbaralardan farklı olarak bu proje ile bir kültür varlığımızın canlandırılması amaçlanmaktadır. Bu kumbaralar vesilesiyle derneğimizin bağlı olduğu kurumlardan alınan kampanya izinleri çerçevesinde faaliyetlerimiz ve öğrencilere burs sağlanması konusunda gelir elde edilecektir.

Osmanlı’dan günümüze unutulmaya yüz tutmuş naif bir gelenek olan Sadakataşı’nın günümüzde yeniden hatırlanması, nesillere doğru olarak aktarılması ve en önemlisi de bu geleceğin farklı yöntemlerle de olsa devam ettirilmesini sağlamak amacıyla hazırladığımız Sadakataşı kumbaraları ile insanlarımızı geleceğe karşı bilinçlendirerek daha fazla farkındalık oluşturulacaktır.​

 

Paylaş:

Naif ve estetik yardımlaşma kültürünü, ‘sadaka taşları’ modelini örnek alarak canlandırmak.
Tüm dünya yoksulları, garipleri, yetimleri için kalıcı projeler üretmek.
Kuraklığın hüküm sürdüğü, yer altı ve üstü sularının kirli olduğu coğrafyalarda temiz, içilebilir su kuyuları açmak.

Devamını Oku
Sosyal Medya Bilgileri

İletişim Bilgileri
  • Kısıklı Mahallesi. Ferah Caddesi. Numara : 6/B Uskudar / ISTANBUL / TURKEY
  • +90 216 614 04 61
  • sadakatasi@sadakatasi.org.tr

Copyright 2018 Sadakataşı. Tüm Hakları Saklıdır.

Design by Tuşsesleri.